EJERLEJLIGHED

– ved køb af ejerlejlighed er der særlige forhold man skal være opmærksom på

Når du køber en ejerlejlighed, køber du dig ind i en større bygning. Det betyder, at du ejer din egen lejligheden og ejer en forholdsmæssig del hele bygningen. Dette indebærer, at der er nogle forhold, det er vigtigt at forholde sig til.

Ejerforeningens økonomi

For det første er det vigtigt at sikre, at ejerforeningen har en sund økonomi, og at der sker spares op til eventuelle fremtidige istandsættelser. Hos Advokaterne Mikkelsen har to af advokaterne – udover en juridisk embedseksamen – også en økonomisk. Det betyder, at vi kan læse og tolke et regnskab. Vi kan se, om det er sminket eller om foreningen reelt set er sund.

Bebyrdende aftaler

I forbindelse med at ejerforeningen holder sin årlige generalforsamling kan der bliver besluttet foranstaltninger, som er bebyrdende for beboerne. Det er ikke sikkert, at disse er trådt i kraft i forbindelse med købet, men kan træde i kraft senere. Det kan være aftaler om antenne og internet, dyrehold eller en stigning i månedlige ydelse til ejerforeningen. Vi beder derfor altid om at se de sidste to referater fra generalforsamlingen. Det sikrer, at du ikke risikerer at stå med for eksempel en hund og en lejlighed med forbud mod dyrehold.

Forsikring

Der er forskel på dækningen i de forsikringer, som ejerforeninger vælger at tegne. Det kan derfor være nødvendig for dig at tegne en ekstra forsikring på eksempelvis glas og kummer. Det tjekker vi for dig, og vi rådgiver dig om vælg af forsikring.

Den store rådgivningspakke

Ovenstående rådgivning er en del af vores rådgivningspakke til købere. Pakken koster 6.500 kr. inkl. moms og omfatter gennemgang af alle dokumenter, tinglysning og refusionsopgørelse. Kort sagt alt det du har brug for som køber. Prisen er fast, og du modtager en ordrebekræftelse inden arbejdet igangsættes.