GODE RÅD INDEN DU SKRIVER UNDER

– få et par gratis råd med på vejen

 

Tal med din bank først

Det er altid en god idé at tale med sin bank, inden man går ud og finder drømmeboligen. Derved undgår man at stå i en situation, hvor man har skrevet under, og hvor banken så afviser at låne til boligen. Henvender man sig til banken først, kan man få oplyst, hvad man kan købe for, så man får målrettet sin søgning, og man kan handle hurtigt, når man har fundet drømmeboligen, fordi finasieringen er på plads.

Forhandling af pris

Afhængigt af hvor i Danmark din nye ejendom er beliggende, vil det være muligt at forhandle prisen. I mange tilfælde ligger udbudsprisen nemlig lidt over det, som sælger forventer at få for ejendommen. Det kan derfor være en god idé at byde lidt under det, som ejendommen er udbudt til.

Forhandling af indbo

Derudover kan det være en overvejelse værd at forhandle med indbo. Står der eksempelvis en drømmesofa i stuen eller et ønskeskab i soveværelset, kan det indgå i selve handlen. Det samme kan gardiner eller en havetraktor. Du skal dog allerede gøre opmærksom på det i forhandlingssituationen. Når der er skrevet under, vil det som oftest være for sent.

Byggesagkyndig gennemgang

Sælger kan bestemme at ejendommen skal undersøges at en byggesagkyndig, og at der skal laves en rapport. Udleverer sælger denne rapport til køber sammen med to tilbud på ejerskifteforsikring, er sælger med visse undtagelser ansvarsfri. Vælger sælger ikke at lave sådan en rapport, anbefaler vi, at man selv tager en byggesagkyndig med ud og besigtiger ejendommen, så man får et overblik over bygningens stand. I forbindelse med salg af ejerlejlighed, udarbejdes der kun meget sjældent en rapport ,da rapporten i så fald skal laves på hele ejendommen og ikke kun den enkelte lejlighed. Det kan derfor i forbindelse med køb af ejerlejlighed være en god idé, at man tager en byggesagkyndig med.

Advokatforbehold

Husk at tage advokatforbehold. Det sikrer nemlig, at handlen ikke godkendes før du har haft lejlighed til at gennemgå handlen med en advokat. Som oftest er der 6-7 dage fra underskrift til handlen skal være gennemgået. Kontakt os derfor gerne lige inden du skriver eller lige efter. Er det lige på falderebet tilbyder vi rådgivning med 24 timers varsel. Er du i tvivl om, hvordan et advokatforbehold skal formuleres, så kontakt os gerne.

Har du spørgsmål til noget af ovenstående, så kontakt os gerne.