[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_image=”177″ bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” bg_color=”#f1f1f1″ scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ enable_shape_divider=”true” shape_divider_color=”#f1f1f1″ shape_divider_position=”bottom” shape_divider_height=”100″ bg_image_animation=”none” shape_type=”tilt”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][divider line_type=”No Line” custom_height=”450″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”40″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” top_margin=”-150″ width=”1/4″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”51″ alignment=”center” animation=”None” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left” css=”.vc_custom_1545224880633{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner column_padding=”padding-11-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Erhvervsejendomme

[/vc_column_text][vc_column_text]Køb af boligudlejningsejendom >
Køb af erhvervsejendom til eget brug >[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” top_margin=”30″ column_link_target=”_self” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Har du spørgsmål?

[/vc_column_text][nectar_btn size=”large” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”KONTAKT OS HER” url=”/kontakt-os”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-2-percent” column_padding_position=”left” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”3/4″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text css=”.vc_custom_1546438954479{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;}”]

KØB AF BOLIGUDLEJNINGSEJENDOM

– Vi er specialiseret inden for udlejningsboliger

[/vc_column_text][vc_column_text]En boligudlejningsejendom kan være en rigtig god og sikker investering. Køb af boligudlejningsejendom er dog ikke helt så simpelt, som man måske umiddelbart skulle tro. Med en god rådgiver ved din side er du dog hjulpet godt på vej. Vi er beliggende i Nordjylland, men har klienter i hele landet. Vi adskiller os nemlig derved, at vi kan tilbyde en fast pris og 50 % rabat, såfremt handlen ikke gennemføres. Bor du for langt væk til at kunne komme til et møde, tager vi i stedet mødet over telefonen.

Når du kigger efter en ejendom, er det ikke ligegyldigt hvor ejendommen ligger og hvor mange lejligheder, der er i ejendommen. Ligger ejendommen i en reguleret kommunen, og er der mere end 6 lejemål, er ejendommen nemlig reguleret efter boligreguleringsloven.

Er du i tvivl om, hvorvidt din ejendom ligger i en reguleret kommune, kan du tjekke det HER.

Køb af boligudlejningsejendom
– mere end 6 lejemål i en reguleret kommune

Prisen på en investeringsejendom fastsættes ofte ud fra den forrentning, som ejendommen forventes at give, og her har lejeindtægten givetvis en stor betydning. Det er derfor vigtigt, at lejeindtægten er lovlig.

Køber du en udlejningsejendom, der ligger i en reguleret kommunen, og som indeholder mere end 6 lejlighed, gælder der nogle specielle regler i forhold til lejefastsættelse.

Lejefastsættelse i Boligudlejningsejendom

Udgangspunktet når der skal fastsættes leje i en boligudlejningsejendom er, at der fastsættes en omkostningsbestemt husleje – det vil sige en leje der fastsættes ud fra ejendommens driftsudgifter, afkastningen af dens værdi og tillæg for forbedring af det lejede. Dette er et kompliceret regnestykke, der kræver revisorbistand.

Såfremt man laver en gennemgribende forbedring af lejemålet, behøver man ikke lave forudgående regnestykke, men kan i stedet opkræve det lejedes værdi. Ved lejemål, som er forbedret gennemgribende, forstås lejemål, hvor forbedringer  væsentligt har forøget det lejedes værdi, og hvor forbedringsudgiften enten overstiger 1.600 kr. pr. m² eller et samlet beløb på 183.000 kr. i 2000-tal. Beløbene reguleres hvert år. Forbedringerne skal være gennemført inden for en periode på 2 år. Derudover fratrækker man almindeligt vedligehold, hvilket kan udgøre op til 50 %.

Fængselstraf

Reglerne er – som det ses – ganske komplicerede. Såfremt man opkræver en leje, der er højere end det tilladte, straffes det med fængsel i op til 4 måneder. Det er derfor vigtigt, at man allierer sig med en god rådgiver inden man skriver under. I mange ejendomme i storbyerne er lejen sat for højt – i mange tilfælde op til 20 % for højt. Hvis en lejer går i huslejenævnet og får medhold, skal lejen sættes ned fremadrettet. Såfremt udlejer sætter lejen op igen når lejer flytter og en ny lejer flytter ind, risikerer udlejer fængselstraf i op til 4 måneder. Som udlejer kan man derfor risikere, at miste op til 20 % af sin finansering i form af mistede lejeindtægter, og accepterer man ikke det, risikerer man fængselstraf! Dertil kommer så også, at man har betalt for meget for ejendommen, da man formentlig ender med en stor negativ forrentning.

Mange af vores advokater ejer udlejningsejendomme privat, og vi ved hvor vigtigt det er, at man som udlejer kan være sikker på, at lejeindtægten holder. Vi kender reglerne tilbundsgående, og vi rådgiver dig loyalt. Mener vi ikke, at du bør gennemføre handlen, vil vi også oplyse det – om du så vælger at gøre det alligevel er selvfølgelig op til dig.

Udover selve problematikken med lejens størrelse rådgiver vi også om alle andre aspekter af købet, herunder gennemlæsning af lokalplan, lejekontrakter, tingbog, ejendomsdatarapport mv. Derudover læser vi købsaftalen igennem, og får præciseret eventuelle upræcise formulering og påpeget urimelige vilkår.

Køb af boligudlejningsejendom
– med 6 eller færre lejemål eller beliggende i ureguleret kommune

Køber du en ejendom med 6 eller færre lejemål eller en ejendom, der ikke ligger i en reguleret kommune, må lejen udgøre det lejedes værdi.

Det betyder, at lejen skal være rimelig set i forhold til lejemålets beliggenhed og stand.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er fængselstraf for at opkræve en for høj leje i lejemål af denne type. Lejen vil dog kunne blive sat ned af et huslejenævn fremadrettet, hvilket vil betyde, at man mister en stor del af sin finansiering.

Udover selve problematikken med lejens størrelse rådgiver vi også om alle andre aspekter af købet, herunder gennemlæsning af lokalplan, lejekontrakter, tingbog, ejendomsdatarapport mv. Derudover læser vi købsaftalen igennem, og får præciseret eventuelle upræcise formulering og påpeget urimelige vilkår.

Priser

Det er svært at angive faste standardpriser i sager som disse, da der er meget stor forskel på arbejdets omfang. Der er nemlig ofte meget stor forskel på kvaliteten af de dokumenter, vi modtager, da det afhænger af, hvor godt styr sælger har på lovgivningen.

Vi vil dog normalt kunne give en fast pris, når vi har fået arbejdets omfang oplyst. Prisoplysningen er uforpligtende for dig, så det koster ikke noget at spørge.

Det kan oplyses, at vores gennemsnitspriser er som følger:

Boligudlejningsejendom med mere end 6 lejemål i en reguleret kommune – 25.000 kr. eks. moms.

Boligudlejningsejendom med mere end 6 lejemål i en ureguleret kommune – 20.000 kr. eks. moms

Boligudlejningsejendom med 6 lejemål – 17.500 eks. moms. (Er der færre lejemål falder prisen.)

(Såfremt handlen ikke gennemføres, er prisen 50 % af det oplyste.)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” equal_height=”yes” content_placement=”middle” bg_color=”#ffffff” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”2/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_single_testimonial testimonial_style=”basic” quote=”Jeg er specialiseret i køb og salg af udlejningsejendomme. Jeg har efterhånden gennemgået ganske mange, og jeg ved, hvor faldgruberne er. Du får min ærlige vurdering, og jeg vil anbefale dig at træde tilbage, hvis jeg finder problematiske forhold.” name=”Maria Louise Mikkelsen” subtitle=”Boligadvokat”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”26″ alignment=”center” animation=”None” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_color=”#123243″ scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”30″ bottom_padding=”30″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column centered_text=”true” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_btn size=”large” button_style=”regular” button_color_2=”Extra-Color-2″ solid_text_color_override=”#123243″ icon_family=”none” el_class=”open-lightbox-please” text=”BLIV KONTAKTET” margin_top=”20″ margin_right=”30″][nectar_btn size=”large” button_style=”see-through-2″ color_override=”#ffffff” hover_color_override=”#ffffff” hover_text_color_override=”#000000″ icon_family=”none” text=”SKRIV SPØRGSMÅL” margin_top=”20″ url=”/kontakt-os”][/vc_column][/vc_row]